понеделник, 25 август 2014 г.

Как да изберем готварска печка?



На пазара са предоставени различни кухненски печки, вградени в шкафове комбинирани с котлони и фурни, микровълнови и др. Печките, както и другите битови уреди, имат различна стойност. Всички печки са устроени да осигурят комфорт, безопасност и удобство при използване. Нарушението на правилата при монтажа и експлоатация може да нанесе вреда на здравето на ползвателя. Установяването на електрическата печка може да се повери само на квалифициран специалист. Потребителната мощност на повечето печки превишава 9 кВт и сила тока 40 А. Вносните електрически печки трябва да бъдат приспособени към условията на работа за нашата електро мрежа. Трябва да отбележим, че електронните автоматични печки са много чувствителни към колебанието на напрежението на тока и при голямо отклонение може да спрат да работят.


Повечето готварски печки са с височина 85 см, който е унифициран размер, съобразен с кухненските мебели. За точно изравняване с плоскостта на плота в кухнята и компенсация на неравностите на пода опората на печката се регулира с диапазон до 5 см. Ширината на печката е от 50 до 90 см. Ширината 50 см е най-предпочитана за миникухня. По-широката печка осигурява по-голямо удобство при използване. На нейната повърхност може удобно да се поставят тенджера и тиган с различни форми и размери. Може едновременно да се използват няколко тенджери с големи размери. Дълбочината на представените на пазара печки е от 50 до 60 см, но най-разпространени са унифицираният размер 60 см.
Стандартните размери на печките са: 50х50, 50х60 и 60х60 см. За малогабаритната кухня се предпочитат отделно стоящи котлони и фурни.

За кухня с вградено оборудване специалистите препоръчват вградени котлони и фурна. Независимите модули, вградени в мебелни шкафове, позволява да се оборудва собствена кухня в съответствие с вашите предпочитания, както по външен вид, така и по удобства на експлоатация. На плота може да се разположи едновременно газови и електрически котлони, грил и фритюрник. Електрическите и газови котлони добре се комбинират с вградена фурна и прекрасно хармонират с другото оборудване в съвременната кухня.

0 коментара:

Публикуване на коментар