петък, 2 май 2014 г.

Класификация на земите по строителни възможности

1. Земи с ограничени строителни възможности - Това са земите (имотите), който принадлежат към Селскостопанския фонд, Държавния горски фонд и 200.0 метровата морска брегова ивица извън населените места. В тези земи може да се извършва строителство, но при много строг ограничителен и разрешителен режим.
2. Нерегулирани терени - Това са терени, които се намират в нерегулирани населени места или в още неурегулирани части от селището, или земи дадени за ползване с различни постановле-ния на Министерския съвет и определени с „око-ловръстен полигон” (начупена затворена линия очертаваща временни външни граници) и в частност земеделските земи. Тези терени имат задоволителни (ограничени) строителни възможности, но построеното в тях е с потенциално временен статут, тъй като е възможно при бъдещо урегулиране и по други причини да се наложи премахване на изградените в тях сгради, постройки, огради, външни мрежи и проводи.
3. Регулирани терени - това са терени и парцели намиращи се в строителните граници на населените места и попадащи в устройствени зони с влезли в сила (одобрени) застроителни и регулационни планове ЗРП. Те имат стабилен градоустройствен статут и добри до значи-телни строителни възможности.

0 коментара:

Публикуване на коментар