вторник, 12 август 2014 г.

5 съвета да намерите място за паркиране през натоварения сезон



Всички заминават на море, планина, къмпинг и други дестинации дойде ли почивния сезон през лятото. Дори някои работят с мисълта за почивка през цялата година -  стимул, който ги мотивира от година на година. И имат право – струва си за работи и ваканцията придобива по-голям смисъл, ако е заслужена.
Но както всичко хубаво, и тук има един малък недостатък, който идва с всяка една почивка. Това е проблема с намирането на места за паркиране. Не е тайна за никой, че колата вече не е лукс, а необходимост. И като такова, всеки има. Дори на домакинство се е случвало и по 3 коли. Замислете се какво се случва, когато тези коли и хора се изсипят на вашето и тяхното любимо място. Там където всички обичат да почиват – популярните и атрактивни курорти.
Днес ще ви запознаем с 5 полезни съвета как да намерите място за паркиране в натоварения сезон.
1.       Като съвет номер едно ще споменем естествено това, което е закон за всеки, който иска да си подсигури място – идвайте по-рано или тогава, когато не се изсипват всички. Колкото по-малко се водите от другите, толкова по-голям успех ще имате почивката ви да не бъде нарушена от досадното търсене  обикаляне за паркомясто.
2.       Спирайте автомобила си на удобно за Вас място, но малко по-отдалечено от основния паркинг. Да, може да походите 5 минути повече, но това в доста случаи ще ви спести много нерви и време. Замислете се, по-добре ли е да загубите 20 минути в търсене на място или да отделите 10 минути за една разходка.
3.       И в случай, че сте решили да паркирате точно там, където го правят всички, но местя няма – направете едно кръгче и се огледайте добре за заминаващи коли. Тук тайната е в търпението.
4.       Ако ще ходите на места, на които паркирате и проблем, направете го с възможно по-малко превозно средство. Колкото и странно да звучи, всеки един сантиметър на място със сбити коли е важен. Някога да сте чували за проблеми с паркирането от хора с Миник Купъри, Смарт или други малки автомобили? Няма и да чуете. Те винаги успяват да “сгъчкат” колата си някъде измежду “останалите пространства”.
5.       Запушете някой с риск да имате проблем. Това е краен вариант, който работи в много случаи – слезте от колата вижте кои капаци са топли (хората, които са дошли скоро и няма скоро да тръгват по тази логика), като поставите ръка отгоре и паркирайте до тях, оставяйки телефония си номер на таблото. Много е важно когато сте запушили някой, то да може да се свърже с Вас. Тук риска е голям, но е за предпочитане от 1 час чакане и въртене за търсене на паркомясто.
Съветите са само в случаи, в които правила няма и мястото няма статус на стопанисван паркинг. Но ако е такъв – важно е да се запознаете добре в някои негови характеристики – кога се пълни, колко паркоместа има, от кога има човек, който се грижи за колите там и др.
Не забравяйте, че почивката ви може да протече много приятно, ако успявате да нагласите всичко, което планувате добре – намирането на място за паркирване е едно от тях.

0 коментара:

Публикуване на коментар