неделя, 3 септември 2017 г.

Историята на възглавницата




Откриването на перфектната възглавница не е така трудно, както някога ограниченият избор е налагал. И все пак ако сте се впуснали в търсене на перфектната възглавница е добре да знаете нейната история:
Възглавниците са били използвани още 7000 г. пр.н.е. в ранната Месопотамия. Първите възглавници са били изработени от камък и напълно разбираемо е да не са били много удобни, за разлика от това, което ползваме днес за възглавници.

Древните китайци украсявали възглавниците си много добре, но в далечното минало и техните били направени от твърди предмети - порцелан, камък, бронз, бамбук или дърво. Днес тези възглавници се търсят от колекционерите заради красивата и сложна декорация.
Японските модели възглавници имат форма, която държи врата повдигнат от земята през нощта. В резултат на това косата на дамите (гейшата) оставала перфектно оформена в продължение на дни. Ако главата достигнела до пода, там имало разпилян ориз, който се вплитал в прическата. Това бил и отличен подход за възпитаване на поведение и маниер.

Древните гърци и римляни имали малко по-добра представа за комфорт. Те пълнели възглавници с памук, тръстика или слама. Въпреки, че тези възглавници нямат нищо общо с тези, на които спим днес, те са първите приближаващи се по пълнеж до съвременните възглавници.
Разбира се, от миналото много неща са се променили, включително и около възглавниците. Някога мъжете приемали възглавниците за признак на слабост, а единствените, които си позволявали да почиват на такива били бременните жени и кралят.

За щастие с появата на индустриалната революция на заден план остават тези разбирания. Тя предоставя всякакви модели възглавници и различни пълнежи за тях, на които всеки може да отпочине след дългия работен ден.
Възглавниците продължават да се развиват всеки ден и са проектирани да отговарят на нуждите на всеки отделен човек. Всичко, което трябва да направите е да проверите предложенията за възглавници в онлайн магазини и да се допитате до експертите, ако се налага.
По този начин ще си гарантирате не само спокоен сън, но и добре организирана спалня!
 
В избора може да ви помогне intershop.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар