четвъртък, 20 август 2015 г.

Градински маркуч – същност и ползи

Градинският маркуч представлява най-обикновена гъвкава тръба, която се използва за доставянето на воден ресурс от точка до друга. Тя има два края, единият се свързва към място (кран), от който водата тръгва и след това излиза през другия край.

Градинските маркучи се използват за поливане на градински насаждения, цветя, дръвчета и овошки. За направата на подобен тип маркучи се използва мека пластмаса или синтетичен каучук, който в много от случаите допълнително се подсилва с специална вътрешна мрежа изградена от влакна. Гъвкавостта им ги прави изключително удобни, защото няма никакво значение мястото, където ги използвате.

Всякакви пречки ще бъдат лесно преодоляни и ще може спокойно да извършите вашата работа. Може да бъдете спокойни, че основата им няма да бъде наранена дори при сблъсък с камъни, скали или други по-твърди материали. Градинските маркучи са предназначени за работа със студена или хладка вода. В повече упътвания ще прочетете, че при използване на топла или гореща вода съществува опасност, която може да ги докара до нацепване или дори пръсване при по-висок градус. Това може да се случи с тях и ако бъдат оставени за по-дълго време открити на слънчева светлина.

Какви допълнения може да открием за градински маркуч Едно от най-ефективните допълнения тип накрайник за градински маркуч е „слънчогледовата пръскачка“. Нарича се така, поради формата и много дупки, които образуват вида на слънчогледова пита. Все повече се разпространяват регулатори, които се грижат за усилване и намаляване на налягането. Така може с един разпределител да регулирате силата на водата. Това се прави в зависимост за какво използвате водата (дали за пръскане или поливане).

Перфорираните маркучи се срещат все повече, защото те са предназначени за поливане. По тях има малки дупчици, които са разпределени на еднакво разстояние и по този начин се полива равномерно навсякъде. Ако все още нямате някой накрайник или нещо по-различно за вашата градина използващо вода, веднага си закупете и ще останете доволни.

Статията е разработена

0 коментара:

Публикуване на коментар